Ananásszal töltött füstölt hús
6 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 4 szelet füstölt tarja (szeletenként 10 dkg és 1 cm vastag)
- 20 dkg ananász (dobozos, darabolt)
- 5 dkg dióbél
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál majonéz
- 1 csipet curry
- só
- fehérbors
- 4 salátalevél
- 20 dkg szőlő
Elkészítés
A tarját a hosszabik oldalánál vágjuk be mélyen, hogy zsebek keletkezzenek. Szeleteljük fel úgy, hogy egy-egy oldaluk még egyben maradjon. Az ananászt jól csepegtessük le, a diót vágjuk fel apróra. A tejszínt kemény habbá verjük, összekeverjük a majonézzel és a curryvel. Az ananászt és a diót hozzáadjuk, sóval és borssal ízesítjük, ízlés szerint. A tarja zsebeit az ananászkrémmel megtöltjük és salátalevélen tálaljuk. A szőlőt lemossuk, megszárítjuk és a húst szőlőszemekkel díszítjük.
Megjegyzés
A beküldött receptben 1.8 liter tejszín szerepelt, sokallottuk :)
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.