Ananásszal töltött füstölt hús

6 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 4 szelet füstölt tarja (szeletenként 10 dkg és 1 cm vastag)
  • 20 dkg ananász (dobozos, darabolt)
  • 5 dkg dióbél
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 csipet curry
  • fehérbors
  • 4 salátalevél
  • 20 dkg szőlő

Elkészítés

A tarját a hosszabik oldalánál vágjuk be mélyen, hogy zsebek keletkezzenek. Szeleteljük fel úgy, hogy egy-egy oldaluk még egyben maradjon. Az ananászt jól csepegtessük le, a diót vágjuk fel apróra. A tejszínt kemény habbá verjük, összekeverjük a majonézzel és a curryvel. Az ananászt és a diót hozzáadjuk, sóval és borssal ízesítjük, ízlés szerint. A tarja zsebeit az ananászkrémmel megtöltjük és salátalevélen tálaljuk. A szőlőt lemossuk, megszárítjuk és a húst szőlőszemekkel díszítjük.

Megjegyzés

A beküldött receptben 1.8 liter tejszín szerepelt, sokallottuk :)

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.